Mia Handmark

Ett liv – Tusen möjligheter

Om mig

Jag föddes 1974 och sedan dess har livet bjudit mig på både med och motgångar.

Efter att blivit utsatt för sexuella övergrepp i många år av min far har jag mött livet med svåra motgångar och medgångarna har varit få och alltid omöjliga att uppskatta.

Ett antal år senare är jag idag en tacksam och ödmjuk mamma, sambo, dotter, kamrat mm. Och en medkännande medmänniska.

 

Hela livet har jag okontrollerat växlat mellan olika roller och försökt hitta min plats, min uppgift och min roll i olika situationer. Jag har alltid känt mig osäker och inte kunnat ta vara på mig själv. Och då inte heller kunnat uppskatta eller ta hand om dem som jag bryr mig om.

Förut fick både dom och jag kämpa mot en smärta och sorg som fanns inom mig och som genomsyrade mitt liv och mina val. Men ingen visste vad det var för sorg, inte ens jag. Inte förens någon talade om för mig hur sårad jag var.

 

Idag förstår jag vad jag saknat, att känna till alla delar av mig själv och veta när jag vill vara vad och varför. Idag kan jag lyssna på mina egna grundläggande behov och därmed även förstå och acceptera andra människor på ett helt nytt sätt.

Förståelsen för mina och andras ageranden och hur dom påverkar oss i olika riktningar. Att alla känslor och reaktioner har en förklaring. Med den kunskapen som jag har idag så kan jag välj vilka roller jag vill och behöver spela, och när. Samt vilken påverkan olika människor och deras reaktioner kan ha på mig. Och hur jag idag kan omvärdera deras reaktioner och därför få en annan reaktion inuti mig själv.

 

Nu kan jag njuta av att vara mamma, flickvän, dotter, kamrat, medmänniska och ibland bara mig själv! Jag vet vad jag behöver, jag kan lyssna på mig själv och andra och ta egna beslut. Jag kan prioritera det som är viktigast just nu, vad jag och mina nära behöver. Dvs jag har funnit mina roller och kan vara den jag behöver vara just nu. Jag har en grund att stå på, en trygghet! Det är vad jag längtat och sökt efter!

Min glädje över att föreläsa och coacha bottnar just i denna resa, från sexuellt utnyttjad till en med kontroll över mitt liv.

Varmaste hälsningar Mia